Alakzatok/Shapes Projekt - Digitális témahét

Digitális témahétre mi is regisztráltunk és úgy döntöttünk saját témával visszük végig április 8-12.-ig tartó időszakot. Sokat készültünk, terveztünk és próbáltuk hasznossá, még érdekesebbé tenni tanóráinkat.

Ami biztos, hogy közösen megvalósítottuk és nagyon élveztük.

Projektünk címe: Alakzatok - Shapes

Alapkérdés: Hogyan tudok hatékonyabban tanulni és mire vagyok képes?

A tanulók a projekt során az alakzatokkal kapcsolatos ismereteiket bővíthetik angol és magyar nyelven egyaránt. A megoldandó feladatok több munkaformára épülnek: csoportmunka, párosmunka során ők differenciálnak, képességeiknek és belátásuknak megfelelően. Egyéni munka és folyamatkövetés is megjelenik.
 

Fő feladatok:
•    A geometriai alakzatokról definíciókat fogalmaznak meg, ezekből keresztrejtvényt készítenek és a trimino programban alakzatokhoz kapcsolódó számítási feladatokat állítanak össze. Munkáik eredményét bemutatják és társaik ki is próbálják.
•    Angol szókeresőt készítenek és megoldják azokat. 
•    Paint programban alakzatok segítségével képet rajzolnak (időszerűen most: Easter – Húsvét témakörében). A képeiket bemutatják angol nyelven.
•    Imagine LOGO program segítségével való feladatmegoldás is cél, ahol 6 egyenlő oldalú háromszöget kell végeredményben helyesen egymás mellé lerajzolni úgy, hogy a zárókép egy hatszög legyen. Tervezést, pontos számolást igényel és folyamat vezérelt problémamegoldás a cél. Angol nyelven történik a feladatok megfogalmazása és többségében a folyamatelemzés is.

Célok: Geometriai alakzatokról szerzett ismeretek elmélyítése magyar és angol nyelven egyaránt. Önismereti teszt, hogy mikre képes jelenleg. Digitális eszközök segítségével miként tud hatékonyabban tanulni.

Projekttervünk dokumentációja (Link)

A munkafolyamat közben készült képek önmagukért beszélnek:

  

   

 

  

 

A projektet tervező és lebonyolító tanárok : Aracs Katalin és Tratnyek Gabriella

Köszönjük a közreműködő diákjaink kitartó munkáját, nagyon ügyesek voltatok!

Szeretettel: Iskolapercek