Pályaorientációs hét - 2022

Pályaorientációs osztályfőnöki órák – október 13.

Purger Valéria a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási tanácsadója látogatott el a 7. és 8. évfolyamon tanuló diákjainkhoz egy-egy óra elejéig. Szülők is meglátogathatták az előadásokat. 

  • A 7. évfolyamos diákok számára elmondta a pályaválasztással kapcsolatos főbb tudnivalókat, mutatott be szakmákat és minden gyermek számára kézzelfogható információkkal szolgált a számára jövőbeli választott szakmájával kapcsolatban.
  • A 8. évfolyamos diákokat is tájékoztatta az iskolatípusokról, a továbbtanulás menetéről és hasznos tanácsokkal látta el a továbbtanulás előtt álló diákokat és szüleiket egyaránt.

Mindkettő pályaválasztási óra nagyon hasznos és gyakorlatias volt, pozitív élményekkel és a kérdéseikre értékes válaszokkal ért véget. 

Pályaorientációs nap – október 15.

Pályaorientációs projektnapunkon is több szakma képviselői tartottak előadást, beszélgetést és fogadták műhelyeikben diákjainkat. 

  1. Pályaorientációs szabaduló szoba
    Purger Valéria, pályaorientációs tanácsadó rendelkezésünkre bocsátott egy olyan internetes felületet, ahol egy virtuális szabadulószobában barangolhattunk. A kiadott média alapján kellett válaszolni a feltett kérdésekre, majd aki sikeresen végigjutott a feladaton ajándékot választhatott magának, amit el is küldtek számára.
  2. Mezőgazdasági telephely
    Pályaorientációs projektnapunk keretein belül látogattunk el Vajda Dezső, helyi mezőgazdász telephelyére. A gyerekek nagyon élvezték, hogy megnézhették és kipróbálhatták a különböző traktorokat, kombájnokat. Dezső bácsi beavatott bennünket a különböző munkafolyamatokba, láttuk a szárító és a rengeteg betakarított termény tárolására szolgáló raktárt is. 
  3. Tűzoltók bemutatója
    A Szigetvári Katasztrófavédelmi kirendeltségtől 2 gyakorlott tűzoltó érkezett, akik elmondták a szakmájukra vonatkozó minden fontos információt. Rávilágítottak a napi feladatokra és egy-egy saját tapasztalatot is megosztottak velünk. Bemutatták milyen gyorsan terjed a tűz egy videó segítségével. Az előadás legélvezetesebb része a ruházatukat felvétele és eszközeik megvizsgálása volt. Volt olyan diákunk, aki válalta, hogy teljes menetfelszerelésben tesz egy kört a tornateremben.
  4. Rendőrség bemutatója
    Iskolánk volt diákja Kocsi László zászlós és munkatársnője tartott bemutatót a rendőrség részéről. Ez volt az egyik legjobb program, ahol is a gyerekek felpróbálhatták a ruházatot, beülhettek a rendőrautóba, személyre szabott válaszokat kaptak mindenre, ami elmondható volt.

Programjaink néhány képben:

  

 

Szeretettel: Iskolapercek