Pajtaszínház

A Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság idén ismét megrendezte a magyar kultúra napja előtt tisztelegve a Pajtaszínházi Szemlét, mely során több település mutatkozott be a Nemzeti Színház színpadán 2023. január 21-én és 28-án.
A Pajtaszínház Programot 2015-ben indította a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság. A legkülönfélébb színházi műfajokat felvonultató VIII. Pajtaszínházi Szemlén ezúttal is 19 megye 19 színjátszócsoportja lépett színpadra. Az ízes szatmári komédiától vagy éppen a dokumentumszínháztól kezdve a bűnmegelőzési vígjátékokon és a népi színműveken keresztül egészen a mese és a szociodráma világába repítették nézőiket az idei fellépők.
A Nagydobszai Színjátszókör 2023.01.28-án léphetett színpadra a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán. Török Rezső énekes falusi játéka alapján írt : A menyasszonytánc című darabot adták elő.
A színjátszókör tagjait a közeli településekről is elkísérhették a lelkes nézők, ugyanis egy autóbusz állt a rendelkezésükre. Az előadás nagyon jól sikerült, ezt jelezte a közönség lelkes tapsa.
A színdarabot már többször is láthatta a hazai közönség, mert falunapokon és kórustalálkozón is bemutatta a csapat. A pesti előadás főpróbája az általános iskolában történt, ahol tanulóink is részesei lehettek annak az élménynek, amit ez a kis előadás nyújtott.

   

 

 

Szeretettel: Iskolapercek