Menő Menza - június

Egészségnap mindenkinek! – Szemléletformáló rendezvény

Program időpontja: 2018. június 14. 09:00 - 15:00.

Ezen a napon diákjaink a hagyományos kemencés ételekkel ismerkedhettek meg. A nagydobszai Község –és Közösségfejlesztő Egyesület tagjaival közösen  készíthették el a kiválasztott péksüteményeket. A recepteket közösen választották ki a Nagydobsza -  A talpasház és településtörténete című könyvből.

Az osztályok csapatokat alkottak ( 6-7 fő), majd egy-egy segítő felnőtt társult hozzájuk, volt olyan ahol az unoka a nagymamájával együtt dolgozott. Megbeszélték, majd öszeválogatták a szükséges hozzávalókat. Teljes kiörlésű lisztet és nádcukrot felhasználva ledagasztották a perec és a kalács tésztáját, majd kiformázták és a kemencében kisütötték a finom ételeket. Büszkék voltunk a fiúkra, akik ugyanolyan ügyesen dagasztottak, nyújtottak és fontak, mint a lányok. Sütés közben megismerhették a kemence működési elvét. Amíg a kelt finomságok sültek, addig a gyerekek labdajátékokat és körjátékokat játszhattak az Önkormányzat udvarán. A játék után jólesett elfogyasztani a saját maguk által készített ízesített kalácsokat és pereceket.

Felhívtuk a figyelmüket a helyes étkezési szokásokra, a kézmosás fontosságára. Mindenki nagyon jól érezte magát ezen a napon, élvezték a tanulók a közös munkát, s hogy ismét valami újat, különlegeset tanulhattak.

Gere Jánosné

menő menza menő menza menő menza menő menza
Nagyításhoz kattints a képekre!

Az egészség mindenek előtt - Az egészséges életmód népszerűsítése a nagydobszai iskolában EFOP-1.8.5-17-2017-00246