Menő Menza - február

Receptgyűjtés

Program időpontja: 2018. február 23. 13:00 - 15:30.

A sok tanulás mellett lazításként lehetőség nyílt diákjaink számára kreativitásuk és informatikai tudásuk megmutatására.

A 3-4 osztályos tanulók - segítséggel - egészséges recepteket kerestek interneten keresztül, amelyet rajzlapon meg is mutathattak. Az étel elkészítését is szép színekkel ábrázolták, a leírások mellett rajzok is készültek.

Az 5-8 osztályos tanulók a számítógépes programok lehetőségeit ügyesen használva készítettek többféle módon egészséges ételeket tartalmazó receptkönyveket, étlapokat.

  • Szövegszerkesztő program segítségével egy hétre étlapot, napi háromszori étkezéssel (tízórai, ebéd, uzsonna). Itt a gyakorlottabbak táblázatba foglalták, rendszert alkotva, a többiek felsorolási pontokat képeztek napi menüjük számára egy héten keresztül.
  • Prezentációs programmal is készültek étlapok, napi háromszori étkezéssel (tízórai, ebéd, uzsonna).
  • Egészséges ételekről szóló receptkönyvek is napvilágot láttak. Kis részük szövegszerkesztő programmal valósultak meg. Többségében a prezentációs program adta lehetőségeket használták ki diákjaink. A prezentációs program színesebb, elevenebb, hiszen a diákat és a rajtuk szereplő szövegeket, képeket is mozgatni lehet. Ebből készült a legtöbb munkaremek.

Összességében minden korosztályból sikerült bevonzani kreatívan és igényesen dolgozni tudó diákokat, akik élvezték az informatikai eszközök adta lehetőségeket.


Nagyításhoz kattints a képre!

Szeretettel: Iskolapercek

Az egészség mindenek előtt - Az egészséges életmód népszerűsítése a nagydobszai iskolában EFOP-1.8.5-17-2017-00246