A legkreatívabb akadálypálya terv

Kihívás Napja

A Kihívás Napja Magyarország legnagyobb szabadidősport eseménye. Kanadából 1982-ben indult, Magyarország 1991-ben kapcsolódott a mozgalomhoz. A hagyományosan május utolsó szerdáján, idén május 30.-án rendezték meg a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával.

2018-as nevezési adatok alapján a következőek mondhatóak el:

  • 86 település,
  • 221 tanintézmény,
  • 17 tűzoltóparancsnokság,
  • 83 munkahely és
  • 92 gyakorlóhely vett részt.

Mi iskolánk idén is nevezett erre a sporteseményre és számos kreatív mozgásos programot szervezett, mely pályaterve lentebb olvasható. Ezzel az összeállítással az ország 3 legkreatívabb akadálypálya tervében benne volt. A pályaerveken túl számos más mozgásos feladatra is lehetőségük volt gyerkőceinknek.

Akadálypálya feladatok leírása

  1. Pingi-pongi: A csapat minden tagjának kanálban kell elvinnie adott távolságra, szlalomozva a pingpong labdákat.
  2. Kukoricamorzsolás: Adott időre kell morzsolni, eredeti kézi morzsolóval, aki a legtöbb kukoricacsövet lemorzsolja, az lesz a győztes.
  3. Hajító verseny: Egy férfi gumicsizmát kell minél messzebbre hajítani.
  4. Vadászat: Hagyományos török kori íjakkal el kell találni egy-egy céltáblát, ami valamilyen vadat ábrázol.
  5. Boszorkányüldözés: A csapat tagjainak régi „vessző seprűn” kell, akadályokat leküzdve menekülni az „üldözők” elől.
  6. Lajhármászás: Két fa közé kifeszített kötélen kell végig mászni a csapat tagjainak.
  7. Erőfitogtató: A csapat tagjai Toldi Miklós utódai, és fel kell emelniük egy kb. 1,5-2m-es vékony rudat, majd rövid ideig tartani kell.
  8. Krumpliültetés:  A pályára 3 db  bóját helyezünk el, végére zsámolyt teszünk keresztben. A játékhoz 3 db kislabdára van szükség. Az első játékos kezében van a három darab labda. Indító jelre a kezdő játékos kifut és a kislabdákat egyesével a bóják alá teszi. Megkerüli a zsámolyt, összeszedi a labdákat és a labdák átadásával váltja társát.
  9. Tüzifahordás: A csapat tagjai kosárba szedik a hasított fadarabokat, adott távolságra elviszik, ott szépen halomba rakják.
  10. Vízgyűjtő: Az első versenyző a startvonal mögött felveszi a két fapapucsot és a vízhordó alkalmatosságot, indul a vizesvödörhöz, és edényét megmerítve hozza a pillepalackokhoz és önti a tölcsérbe, majd adja át a papucsokat és a vízhordót a következőnek, aki azonnal indul a vízért! Az értékelés alapja a versenyidő alatt a palackokba hordott víz mennyisége.

Mi nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk, verejtékeztünk és számos pozitív élménnyel lettünk gazdagabbak. Ez a nap annyira izgalmas volt, hogy erre jó lesz visszaemlékezni! Miért is? Lássuk!!!

Terepfutás Kukoricamorzsolás Vizgyűjtő Lajhármászás
Nagyításhoz kattints a képre!

Gumicsizma hajítás Tüzifahordás Erőfitogtató Boszorkányüldözés
Nagyításhoz kattints a képre!

Rollerezés Pingi-pongi Joga Vadászat
Nagyításhoz kattints a képre!

Szeretettel: Iskolapercek