EGYÜTT A GYEREKEKÉRT

Márkusné Farkas Mária szavaival élve:

Iskolánkban évek óta sikeresen működik az óvoda-iskola átmenet projekt. Ebben a tanévben új elemmel bővült, melynek címe: „EGYÜTT A GYEREKEKÉRT”.

Célja a leendő elsősök és szüleik számára megkönnyítse az iskolakezdés nehézségeit. A szülők ismereteit szeretnénk szélesíteni az iskolaérettséggel kapcsolatban. Ebben a védőnő, a fejlesztő pedagógus és a tanító néni segít és ad útmutatást.

A program eleme még fejlesztő játékok bemutatása. Ezt kettő részből tevődik össze: első az iskolában található készség fejlesztő játékok kipróbálása, a második, a háztartásban található anyagok és eszközök felhasználása a gyerekek fejlesztése érdekében. (ruhacsipesz, száraz tészta, zokni, szalag, fonal,…).

A program következő elemének a címe: A mese ereje. Ezzel szeretnénk mintákat mutatni a szülőknek, hogyan lehet mesével és meséléssel hasznosan, fejlesztően és szórakoztatóan együtt eltölteni az időt.

A program célja még, a szülői ház és az iskola kapcsolatának színesítése. Ennek egyik példája, hogy az első tanítási napon az igazgató mutatja be iskolánkat a szülőknek és ad tájékoztatást az aktuális tudnivalókról. 
A kezdeményezést örömmel fogadták és együttműködően támogatták a szülők. Bízunk benne, hogy az ismeretek bővítésével zökkenő mentesebbé válik a gyerekek számára az iskola kezdés.

Szeretettel: Iskolapercek